Perinatologické centrum Praha - Apolinář

srpen 2010 - Také k Apolináři dodali BabyKlokánci díky dobrovolným dárcům finančních ZRNíčEK terapeutickou pomůcku, nejenom polohovátko ZAKY. A jeden z ohlasů sestřiček z JIRP Apolinář:

"Jedna z věcí, která je opravdu užitečná a praktická. Předčasně narozené miminko čeká při brzkém příchodu na tento svět moc nepříjemných věcí, na které není připravené.Světlo, hluk, zima, diagnostické a léčebné výkony... bohužel nezbytné. Trochu jim tento vstup do našeho světa ulehčit, vykompenzovat jim nepříjemné příjemným. O tom neonatologie JE. Miminka a sestřičky od Apolináře."


Nejlépe je miminku v mateřské náruči, pokud to není možné, pak maminčina ruka na tělíčku miminka je velmi prospěšná... když nemůže být maminka u miminka, pak může pomoci ruka ZAKY (nejlépe naplněna vůní maminky):

... i rodičům miminek hospitalizovaných u Apolináře slouží také letáčky s radami, co s emocemi a grafem, kde si mohou zaznamenávat vývoj váhy miminka, pro rodiče předčasně narozenýc miminek je tato informace velmi důležitá:

a krásné visačky na inkubátor nebo postýlku, které se mohou stát součástí vzpomínek na toto těžké životní období:


červenec 2010 - Za rok činnosti BabyKlokánků jsme se rozšíříli do všech 12 perinatologických center, také jsme rozšířili nabídku věciček podle požadavků sestřiček a lékařů a hlavně potřeb rodičů.
Malinkatá ochutnávka z velkého množství věciček, které BabyKlokánci díky dobrovolníkům dodali pro miminka k Apolináři:















červenec 2009 - JIRP novorozeneckého oddělení u Apolináře bylo prvním perinatologickým centrem, se kterým BabyKlokánci navázali v červnu 2009 spolupráci, právě toto perinatologické centrum stálo u zrodu projektu BabyKlokánci. V té době se na mě obrátila sestřička z JIRPu Apolinář Eva Kuličková, která vyjádřila prosbu o zajištění čepiček a deček na pelíšky, které sestřičky vyrábějí samy ve volném čase z toho nejlevnějšího materiálu na trhu plédů IRMA od IKEI a který naplnil nejen očekávání, co se týká ceny, ale i užitných vlastností.
Plni nadšení jsme se vrhli do organizování podle požadavků sestřiček od Apolináře. Cítili jsme, že je to šance, jak poděkovat lékařům, sestřičkám a dalším odborníkům za záchranu životů, zdraví našich dětí, jak pomoci novým miminkům i jejich rodičům, jak jim říci, že v těchto těžkých chvilkách nemusí být sami, že jsme tady pro ně připraveni jim být průvodci na této nelehké cestě, protože si moc dobře pamatujeme, jak těžké období to bylo pro nás, jak jsme se cítili osamocení. Cítili jsme to jako šanci budování mostu porozumění mezi námi všemi, rodiči, dětmi i zdravotníky.
Tady je pár foteček, které jsme dostali od sestřiček na začátku činnosti BabyKlokánků k dispozici pro inspiraci:





ZRNKA děkují za inspiraci, za možnost pomoci, za ZRNíčKA pomoci!

ivig

0 komentářů:

Okomentovat