Thank You Zachary, Yamile, Larry...

Nejúčinnější způsob využití ZAKY -
- jak dokazují výzkumy i velmi malé dítě rozezná vůni své vlastní maminky. Pokud bude maminka spát se ZAKY (nebo látkovou hračkou) a poté ji zanechá v inkubátoru u miminka, když u něho nemůže být, může pomoci sobě i svému dítěti.


Zachary, děkujeme Ti a přejeme všechno nejlepší k Tvým 9-tým narozeninám

Výuková videa, jak používat ZAKY na JIP najdete zde (stránky výrobce):


Poděkování v češtině odeslané tvůrcům ZAKY (www.zakeez.com) v angličtině:
http://docs.google.com/viewer?url=http://ivana.antalova.sweb.cz/BabyKlok%25C3%25A1nci/Zaky.pdf

Ruce ZAKY slouží ve všech 12 perinatologických centrech u nás:











A co dál? Budeme Vás informovat o další cestě Zaky do perinatologických center. Jako poselství touhy rodičů být svým dětem stále nablízku, jako poselství podané pomocné ruky ostatním rodičům, jejich dětem i zdravotníkům.

Cesta rukou Zakeez přes půl zeměkoule k našim BabyKlokánkům.


2.2.2010 byla odeslána 15kg zásilka se Zaky z Houstonu/USA - Texas/
3.2.2010 dorazila do Memphis/USA - Tennessee/
4.2.2010 odcestoval balík z Memphis a stihl dorazit i do Paříže/Francie/
5.2.2010 byl odeslán z Paříže
6.2.2010 dorazil do Frankfurtu/Německo/
8.2.2010 Zaky čekají v Praze na proclení
12.2.2010 Zaky stále čekají na proclení, aby se clit nemusely a zůstaly korunky na potřebnější věci pro BabyKlokánky... ;)
19.2.2010 Zaky dorazily!! Neplatili jsme ani clo, ani DPH, ani poplatek firmě FEDEX. Děkujeme za další ZRNíčKA.

Ruce Zaky budou skutečně sloužit BabyKlokánkům u nás!

Díky hodným, ochotným, empatickým pomocníčkům jsme mohli 29.1.2010, přesně 2 měsíce po vyhlášení sbírky odeslat platbu za ruce Zaky do Houstonu(USA). Děkujeme!

Jdeme na to!

Kontaktovali jsme Yamile se žádostí o zařazení do programu OBOZ. Jedná se o program, kdy za každou odebranou ruku Zaky zašle do námi vybrané nemocnice další ruku zdarma. Yamile souhlasila. 29.11.2009 jsme vyhlásili sbírku na 12 párů rukou Zaky pro všech 12 perinatologických center u nás. Center, kde vypiplávají ty nejmenší BabyKlokánky od cca 24.tt, od cca 500g. Vyhlášení sbírky


Co všechno mohou ruce Zaky znamenat nejen pro BabyKlokánky?

Manžel Yamile vyrobil několi rukou Zaky. Rodiče s nimi spali, aby voněly stejně jako oni a nechávali je v nemocnici u Zacharyho, když ho museli opustit. Účinek byl patrný i na monitorech. ALE Yamile pozorovala, že ji ruce Zaky velmi pomáhaly i s jejími pocity bezmoci a úzkosti z odloučení od křehkého syna, který musel zůstat v nemocnici.
Další možnosti využití Zaky můžete shlédnout tady: Využití Zaky


Proč zrovna ruce?

Yamile se, jako každá máma BabyKlokánka, trápila, že musí opouštět svého bojujícího synka v nemocnici. Každý den trávila se Zacharym nejméně 1O hodin a večer, když odcházela domů, trpěla. Kdo synka potěší, když ho něco bolí? Jak to udělat, aby necítil, že s ním nejsem? Ví, že jsem jeho matka? Svému manželovi mnohokrát opakovala, že si přála, aby mohla Zacharymu aspoň své ruce nechat, aby měl tak k dispozici stále její vůni, dotek, teplo a mohl se s ni kdykoliv potěšit. Tak vymysleli ruce Zaky pro vlastního syna.

A jak to začalo s rukami Zaky v USA?

Ruce Zaky jsou dílem mámy Yamile Jackson BabyKlokánka Zacharyho z USA, který po porodu v roce 2001 vážil míň než 2 lb (907g). Tři týdny po jeho narození tropická bouře Allison zaplavila Houston a způsobila výpadek přívodu energií do nemocnice, kde ležel. Dalších devět hodin Zachary přežil pouze díky rukám rodičů a sester, které ho chovaly, opečovávaly, klokánkovaly a pomocí dýchacího vaku mu pomáhaly dýchat. Zachary byl hospitalizován celkem 155 dnů.

Jak to všechno s rukami Zaky začalo u nás? (6.11.2009... ??)

Tak určitě to nebylo až na této diskusi: Nádherné věci pro Klokánky od ZRNEK - od vás na BC , kde se nakonec rozhodlo o uspořádání sbírky právě na 12 párů rukou ZAKY pro všech 12 perinatologických center u nás, aby nezůstal BabyKlokánek nikdy sám. Ale kdy jsem poprvé uviděla na netu úžasné fotečky rukou Zaky a kdo mne na ně upozornil si už nepamatuji. Když se ozve ten kdo to byl, ráda ho tady zveřejním... ;), ale již 28.9.2009 jsem si jejich fotku vystavila na zeď na www.facebook.com.
Cifka/BC/ založila diskusi, Lucka 73/BC/ iniciovala akci Zaky pro české BabyKlokánky, Malta/BC/ slouží jako překladatel, tlumočník a Blanka1/BC/ (šéfka o.s. ZRNKA) iniciovala schválení této akce...:). Děkujeme!

ivig/BC/

3 komentáře:

  1. Ivig, to je prostě paráda!!! Díky...

    OdpovědětVymazat
  2. Thank you for allowing us to touch the lives of the babies in your country. I visited Prague in 2004 and it instantly became my favorite city in Europe. I am thankful for the work that you do for the babies - hope soon Larry, Zachary and I can visit your country again, and visit the hospitals that are using the Zakys. Please let me know if there are any questions. Visit the educational videos of the Zakys in the NICU: http://www.zakeez.com/en/zaky/premature_use.php

    Hugs,
    Yamile

    OdpovědětVymazat